Alla nyheter
Publicerad 2017-03-28 | 12.56

Sveriges största semesterboende vill bli ännu större

SCR Svensk Camping håller årskonferens och firar 50 år i Göteborg

Camping är Sveriges största semesterboende. Under sommarsäsongen, juni till augusti, tillbringas omkring hälften av alla kommersiella gästnätter i Sverige på en campingplats. Nu firar campingnäringens branschorganisation SCR Svensk Camping 50 år. Vi håller årsstämma där allt en gång började - på västkusten.

Vi har glädjen att bjuda in dig att delta under en förmiddag då vi diskuterar branschens framtid. Näringen har totalt 10 000 anställda och för många unga är ett sommarjobb i branschen ett viktigt steg in på arbetsmarknaden. En campingplats fungerar även ofta som den lokala turismens motor. Särskilt viktig är näringen i Västra Götalands län som har överlägset flest övernattningar i hela Sverige, över tre miljoner per år, och i Halland som är god tvåa med drygt 1,5 miljoner.

Under förmiddagen 30 mars kommer SCR Svensk Campings vd Lars Isacson att samtala om hur branschen ytterligare ska stärka den tillväxt som fått antalet övernattningar att närma sig 16 miljoner per år. Det blir information och diskussion – medlemmar, styrelseledamöter, medarbetare och partners samtalar, förklarar och presenterar. Göteborgsprofilen, och den före detta elitidrottaren Erika Johansson, ger ett annorlunda perspektiv utifrån.
 
Välkommen 30 mars 2017, 9-12. Vi träffas på Clarion Post Hotel i Göteborg.

För mer information

Har du frågor är du välkommen att kontakta Lars Isacson, lars.isacson@scr.se, telefon 0702-82 32 98 eller Eva Svärd, eva.svard@scr.se, telefon 0702-63 46 24.