Medlemmar om sitt medlemskap

Hur är det att vara medlem i SCR Svensk Camping? Här berättar några av våra medlemmar om vad de tycker är det bästa med medlemskapet.

En försäkring särskilt anpassad för branschen

SCR Svensk Camping erbjuder sina medlemmar en försäkring medett omfattande grundskydd som skyddar dig själv, dina gäster och er egendom till en mycket konkurrenskraftig premie.

Gunnar Boman, Västervik Resort, vad tycker du om SCR Svensk Campings försäkringserbjudande?

– Det fungerar klockrent. Kanske framförallt för att försäkringen är särskilt anpassad till vår branschs behov. Den har succesivt växt fram under en lång period och SCR Svensk Camping har haft täta samarbeten med försäkringsbolagen.

Vad är det du gillar?

– När en campingplats drabbas av en försäkringsskada är det ofta mindre händelser. Resultatet av en vattenläcka eller en brand i en stuga skiljer sig avsevärt från motsvarande händelse i en större byggnad. Därför är det bra att självrisken ligger på en låg nivå - så att även mindre skador går att reglera. Vi hade oturen att drabbas av några bränder på kort
tid för ett tag sedan och försäkringsbolaget var snabbt på plats och hjälpte oss.

Träffsäker marknadsföring

Många medlemmar uppskattar SCR Svensk Campings marknadsföringspaket. Räckvidden och träffsäkerheten är hög och sker genom väl inarbetade kanaler.

Lasse Sörensson, Kronocamping Saxnäs, vad tycker du om SCR Svensk Campings marknadsföringspaket?

– Det är outstanding. Vi lägger 90 procent av vår marknadsföringsbudget i analoga kanaler på katalogen Svensk Camping. Helt enkelt för att den går direkt till campare. Tidigare var vår marknadsföring som att skjuta med hagelgevär och hoppas att man skulle få en träff. Nu är den mycket mer träffsäker.

Vad är det du gillar?

– Kombinationen, och samspelet, mellan katalogen Svensk Camping och webbplatsen Camping.se är strålande. Många bläddrar i katalogen och går sedan in och bokar på webben. Vi ser i vår statistik att bokningarna från Camping.se ligger på andraplats efter vår egen webbplats. Det är också lätt att administrera vår presentation både på webben och i katalogen.

Kontakt med myndigheter

Rådgivning och stöd till medlemmar i deras kontakt med myndigheter är en viktig del i SCR Svensk Campings arbete.

Jan-Olof Colléen, Tingsryds Resort, på vilket sätt har du haft nytta av SCR Svensk Camping?

– Vi har många gånger stångat pannan blodig mot en stelbent byråkrati. Framför allt när det gällt bygglovsfrågor. Det är nästan omöjligt som enskild företagare att föra en konstruktiv dialog med plan- och miljöavdelningar. SCR Svensk Camping
har då varit till stor hjälp. De har specialkompetens i dessa frågor och kan samtala med myndigheterna på deras språk. De har hjälpt mig att komma vidare flera gånger. Det kan vara oerhört frustrerande att fastna i byråkratin och vänta i åratal på besked.

Något aktuellt exempel?

- Ja, just nu håller vi på med ett större projekt där vi vill köpa mer mark för att bygga stugor och campingtomter. Då är SCR svensk Camping ett viktigt bollplank. Medlemskapet är helt klart värt pengarna - man får tillbaka dem flera gånger om.

Bli medlem i SCR Svensk Camping

Fyll i vår medlemsansökan så kontaktar vi dig.