Alla nyheter
Publicerad 2023-03-24

De vann Svenska Campingpriset 2023

Under SCR Svensk Campings årskonferens delades det Svenska Campingpriset ut till branschens mest framstående företagare. I år blev det dubbelt upp för Värmland. Kategorin Årets företagare vanns i år av Ulf Nordentjell, Bomstadbaden, Karlstad. Årets hållbarhetsinsats vanns av Frank Feuker och Dorothe Gebhardt, Camping 45, Torsby. Priserna delades ut igår kväll på SCR Svensk Campings årskonferens på Hotel Tylösand, Halmstad.

-Förra året var ännu ett framgångsrikt år för svensk camping och SCR:s medlemsföretag fortsätter att utvecklas i ett högt tempo. Med Svenska Campingpriset vill vi uppmärksamma några av alla dessa entreprenörer lite extra, säger Peter Jansson, tf vd på SCR Svensk Camping.

Priserna består av glasskulpturer designade av Maria Pettersson som är tillverkade på glasbruket Bergdala Studioglas.

2023-års vinnare av Svenska Campingpriset

Årets företagare vann Ulf Nordentjell

Årets företagare vann Ulf Nordentjell, senior advisor Bomstabaden, Karlstad Swecamp, Värmland. Juryns motivering lyder: Årets Pristagare har framgångsrikt drivit sitt företag under många år efter att han tog över verksamheten från sina föräldrar. Han har nu genomfört ännu ett lyckat generationsskifte, då verksamheten på nytt tagits över av nästa generation. Pristagaren är en välkänd eldsjäl inom branschen som under många år engagerat sig både regionalt och nationellt, inte minst som medgrundare och ordförande i den regionala föreningen i Värmland. Många är de kollegor som under åren både sett upp till och fått goda råd av årets pristagare.

Årets hållbarhetsinsats vann Frank Feuker och Dorothee Gebhardt

Årets hållbarhetsinsats vann Frank Feuker och Dorothee Gebhardt, Camping 45, Torsby, Värmland. Juryns motivering lyder: Årets pristagare tog över sin nuvarande campingplats 2003 och har sedan dess med stor framgång fokuserat på hållbarhet i drift och utveckling av verksamheten. De lyckades som första camping förvärva utmärkelsen Green Key 2008 och har därefter fortsatt i samma anda. De utvecklar nya innovativa idéer, som att ge gäster som kommer cyklande, vandrande eller kollektivresande en miljörabatt. Årets pristagare har utmärkt sig i branschen och har ett stort och ärligt engagemang för både sin verksamhet och vår miljö. Vinnarna har förenat ekonomisk och social hållbarhet i sin affärsmodell, köper el från sol- och småskalig vattenkraft från ett lokalt företag och har en tydlig kommunikation av sitt hållbarhetsarbete.

Pressbilder

Pressbilder på vinnarna finns i vår bildbank. Fotograf Dick Gillberg.

Kontaktuppgifter till pristagarna

Årets företagare
Ulf Nordentjell, Bomstabaden, Karlstad Swecamp
+46(0)70-5350129, ulf@bomstadbaden.se

Årets hållbarhetsinsats
Frank Feuker, Camping 45
+46(0)738-402628, info@camping45.com

Om SCR
SCR hjälper svenska och internationella turister att hitta och boka de bästa semesterupplevelserna på Sveriges campingplatser. Vi samlar mer än 300 campingplatser, deras ledare och medarbetare i ett gemensamt branschnätverk för att möjliggöra erfarenhetsutbyte, påverka omvärlden och driva gemensam branschutveckling med målet att skapa Europas bästa destination för vår målgrupp. På uppdrag av våra medlemsföretag erbjuder vi vår bransch och deras destinationer tjänster inom marknadsföring och försäljning i Sverige och Europa.

SCR driver Camping.se som är Sveriges största webbplats för campingsemestern samt är svensk partner för Camping Key Europe, som är ett digitalt förmåns- och incheckningskort som används av mer än 800 000 turister i Europa.