Alla nyheter
Publicerad 2019-02-07 | 10.01

Två nya femstjärniga campingplatser när årets campingutbud presenteras

Med ett fantastisk 2018 i ryggen laddar Sveriges campingplatser nu för en ny säsong full av semesterdrömmar och upplevelser. Branschorganisationen SCR Svensk Camping börjar året med att presentera Sveriges alla klassificerade och branschanslutna campingplatser i katalogen Svensk Camping och på Camping.se. 2019 har ytterligare två anläggningar nått femstjärnig status.

Klassificeringen är en viktig del i SCR Svensk Campings arbete med kvalitetssäkring och i år har ytterligare två anläggningar nått femstjärnig status, Orsa Camping och Ursands Camping i Vänersborg, vilket gör att det nu finns totalt 16 anläggningar med full pott.

- Branschen fortsätter att investera och vi ser en generell standardhöjning. Att antalet femstjärniga campingplatser ökar är en naturlig följd av detta, säger tf vd Peter Jansson.

Snart landar den 36:e upplagan av campingkatalogen Svensk Camping hos 150 000 svenska hushåll och för många är det startskottet på årets semesterplanering. Tillsammans med Camping.se, som är en av Sveriges största turistsajter med mer än 3 miljoner besök per år, presenteras totalt fler än 400 anläggningar som tillsammans erbjuder 9 000 stugor och 75 000 tomter.

En annan av årets stora nyheter är att rabattsystemet som är kopplat till Camping Key Europe nu lanseras i Sverige. Gäster med ett aktivt Camping Key Europe kan ta del av boenderabatter på mer än 2 500 anläggningar i Sverige och Europa plus många andra rabatter och förmåner som gör semestern både billigare, säkrare och roligare.

Under 2018 bodde mer än 1 miljon gäster på någon av anläggningarna som är anslutna till SCR Svensk Camping och förra säsongen sattes av allt att döma ett nytt rekord för den svenska campingbranschen. SCR:s prognos är 3 till 4,5 procents ökning av antalet gästnätter gentemot året innan, vilket skulle innebär att antalet gästnätter når över 16 miljoner för första gången. Den officiella statistiken presenteras av SCB i senare i vår.

För mer information kontakta gärna

Peter Jansson, tf vd SCR Svensk Camping, peter.jansson@scr.se, 031 355 60 12, 070 347 32 46
Martin Juhos, marknads- och kommunikationschef, SCR Svensk Camping, martin.juhos@scr.se, 031 355 60 08, 070 398 64 48

Pressbilder finns i vår bildbank på SCR.se.
Campingplatsinformation hittar du på Camping.se
Katalogen Svensk Camping som e-katalog
Mer information om Camping Key Europe

SCR Svensk Camping

SCR Svensk Camping är branschorganisation för Sveriges camping- och stugföretagare. Vi stödjer våra medlemmars verksamhet genom affärs- och verksamhetsutveckling, nationell och internationell marknadsföring samt strategiskt arbete avseende branschens marknadsvillkor. Camping är Sveriges största semesterboende. Under semestersäsongen juni-augusti bor nästan hälften av alla övernattande turister i Sverige på en campingplats. Totalt hade branschen cirka 15,7 miljoner gästnätter under 2017.