Alla nyheter
Publicerad 2021-03-16

Sverige har fått en ny femstjärnig campingplats

Standarden på Sveriges campingplatser fortsätter att förbättras. Det kan branschorganisationen SCR Svensk Camping konstatera då de släpper resultatet av 2021-års klassificering för alla 202 kvalitetsgranskade campingplatser i Sverige. En ny femstjärnig och tre nya fyrstjärniga anläggningar finns på listan. Bland de som fått fler stjärnor finns bland annat Leksand Strand i Dalarna och Gekåsbyn i Ullared.

Intresset för Sverige som resmål och camping som boende har ökat under många år. Det har också gjorts stora investeringar i branschen och antalet fyr- och femstjärniga anläggningar har ökat stadigt. Trenden fortsätter under 2021 då Sverige fått en ny femstjärnig campingplats i Leksand Strand i Dalarna samt tre nya fyrstjärniga i Gekåsbyn Ullared i Halland, Jogersö Camping i Södermanland samt Bingsmarkens Camping i Skåne.

-Klassificeringen spelar en viktig roll för branschen i att möta gästernas efterfrågan på kvalitetsupplevelser. Anläggningarna får svart på vitt på vad de kan förbättra och utveckla och gästerna i sin tur får det lättare att hitta en campingupplevelse som passar dem. I en undersökning vi nyligen genomförde, står det klart att klassificeringen är en viktig del i gästernas semesterplanering, säger Peter Jansson, tf vd SCR Svensk Camping.

Klassificeringen genomförs av den externa parten Svensk Klassificering AB, som även klassificerar hotell och vandrarhem samt auktoriserar turistbyråer i Sverige. Klassificeringen är frivillig och genomförs löpande vart tredje år på alla deltagande anläggningar. De femstjärniga campingplatserna får besök varje år. Vid klassificering bedöms campingplatsen efter 85 olika kriterier. Alla SCR Svensk Campings medlemmar uppfyller ett antal grundläggande standardkrav och arbetar efter uppsatta etiska regler.

-Klassificeringen är också en bärande del i vår vision att vara Europas bästa campingdestination, säger Peter Jansson.

Länsindelad fil med 2021-års klassificeringsresultat

Alla Sveriges klassificerade campingplatser indelade länsvis hittar du här.

Campingplatserna som fått fler stjärnor

Leksand Strand i Dalarna, Gekåsbyn Ullared i Halland, Jogersö Camping i Södermanland samt Bingsmarkens Camping i Skåne.

Alla klassificerade campingplatser

Alla Sveriges klassificerade campingplatser finns på www.camping.se

För mer information kontakta gärna

Peter Jansson, tf vd SCR Svensk Camping, peter.jansson@scr.se, 070-347 32 46
Bertil Persson, SCR Svensk Camping, klassificeringsansvarig, bertil.persson@scr.se, 070-766 62 37

Om SCR Svensk Camping

SCR Svensk Camping är en bransch- och marknadsorganisation för Sveriges camping- och stugföretag. Vi marknadsför våra medlemsföretag och deras destinationer i Sverige och Europa samt tillhandahåller råd och stöd för framgångsrikt och hållbart företagande. Med ny teknik vill vi göra det enklare att upptäcka Sverige. Vår vision är att göra Sverige till Europas bästa campingdestination.

SCR Svensk Camping driver Camping.se som är Sveriges största webbplats för bokning av campingboende, samt Camping Key Europe, ett digitalt förmåns- och incheckningskort som användes av 75 000 gäster i Sverige under 2020.