Alla nyheter
Publicerad 2023-03-22

SCR är värd när 30 tyska resejournalister upptäcker Sverige i husbil

SCR är värd för ett unikt pressevent för att ytterligare öka marknadsföringen av Sverige som campingdestination i Tyskland. I sommar kommer ett 30-tal tyska resejournalister hit för en gemensam pressresa i Västsverige. Presseventet arrangeras på uppdrag av tyska Caravanning Industry Association (CIVD) och Messe Düsseldorf och genomförs tillsammans med Turistrådet Västsverige.

Presskåren reser i arton husbilar med start i Göteborg och kör en rutt genom Bohuslän och Dalsland. Under resan kommer de att få ta del av en bredd av upplevelser som presenterar Västsverige på bästa sätt. Övernattning sker på Lisebergsbyn i Göteborg, Johannesviks Camping i Bohuslän och Laxsjöns Camping & Friluftsgård i Dalsland.

-Tyskland är en stor marknad för oss och det krävs stora och långsiktiga insatser för att kunna påverka reseflöden och få fler turister att resa till Sverige. Den här pressresan kommer att ge effekt på marknaden under lång tid framöver. Det är den största pressresan i sitt slag i Europa och det är fantastiskt kul att de valt att lägga den i Sverige säger Martin Juhos, marknadschef SCR.

Den tyska marknaden är central för svensk turism. Tyskland är idag Sveriges näst största utlandsmarknad och de tyska turisterna väljer campingboende i allt högre utsträckning. Att branschens största pressevent kommer till Sverige visar också att intresset för att besöka Sverige är stort i Tyskland.

-Camping har växt som reseanledning de senaste åren och ligger helt rätt i tiden, inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv. Att få visa upp kontrasterna mellan storstaden Göteborg, det kustnära Bohuslän och skogarna i Dalsland för några av Tysklands främsta resejournalister stärker Västsverige som campingdestination och genererar säkerligen fler tyska gästnätter i förlängningen, säger Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige.

Med 1,5 miljon registrerade husbilar och husvagnar är Tyskland Europas största marknad för campingturism. Det säljs cirka 100 000 campingfordon i Tyskland varje år att jämföras med cirka 7 000 i Sverige. Totalt uppger tyska ADAC att antalet tyska turister som väljer campingboende på semestern väntas uppgå till 15 miljoner under 2024.

Med presseventet förstärker SCR marknadsföringen av Sverige som campingdestination i Tyskland ytterligare. Nyligen utökade SCR också marknadssamarbetet med motor- och turistorganisationen ADAC Camping. Med 21 miljoner medlemmar har de en nyckelroll som reseinspiratör på den tyska marknaden.

För mer information kontakta gärna
Martin Juhos, marknadschef SCR Svensk Camping, martin.juhos@scr.se, 0703-98 64 48
Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige, fredrik.linden@vastsverige.com, 0704-56 99 59

Om SCR
SCR hjälper svenska och internationella turister att hitta och boka de bästa semesterupplevelserna på Sveriges campingplatser. Vi samlar mer än 300 campingplatser, deras ledare och medarbetare i ett gemensamt branschnätverk för att möjliggöra erfarenhetsutbyte, påverka omvärlden och driva gemensam branschutveckling med målet att skapa Europas bästa destination för vår målgrupp. På uppdrag av våra medlemsföretag erbjuder vi vår bransch och deras destinationer tjänster inom marknadsföring och försäljning i Sverige och Europa. SCR driver Camping.se som är Sveriges största webbplats för campingsemestern samt är svensk partner för Camping Key Europe, som är ett digitalt förmåns- och incheckningskort som används av mer än 800 000 turister i Europa.