Alla nyheter
Publicerad 2023-05-15

SCR är värd för stor pressresa med tyska journalister i Sverige i sommar

I slutet av juni kommer ett 30-tal tyska journalister till Västsverige för att uppleva Sverige som destination. SCR är huvudvärd för besöket som arrangeras i samarbete med Turistrådet Västsverige och Göteborg & Co.

– Tyskland är en stor marknad för oss och det krävs stora och långsiktiga insatser för att kunna påverka reseflöden och få fler turister att resa till Sverige. Den här pressresan kommer att ge effekt på marknaden under lång tid framöver och vi är stolta över att de har valt Sverige i år då konkurrensen bland destinationerna är hård, säger Martin Juhos, marknadschef SCR.

Tyska Caravanning Industry Association (CIVD) genomför varje år, tillsammans med sin partner Messe Düsseldorf en stor pressresa till en destination i Europa. Resan genomförs för att öka intresset för branschen och för att presentera nya husbilar och husvagnar. 2023 har man valt Sverige som värdland. I mitten av mars genomfördes en förberedande planeringsresa i Västsverige där Ralph Binder från CIVD och Alexander Kempe från Messe Düsseldorf deltog tillsammans med Eva Svärd från SCR.
- Sverige har varit ett efterlängtat resmål i flera år. Både på grund av landet och dess människor, och på grund av de goda relationerna med SCR. Efter den förberedande resan, kan vi med övertygelse säga att våra förväntningar överträffades. Sverige och svenskarna är fantastiska! SCR och Turistrådet Västsverige anordnade ett enastående program för oss, säger Marc Dreckmeier som är Director Marketing & PR på CIVD.

Ett varierat program

De deltagande journalisterna kommer att färdas i arton husbilar och under resan får de uppleva kontrasterna mellan kustlandskapet i Bohuslän, skogarna och inlandsnaturen i Dalsland och storstadslivet i Göteborg. Programmet kommer att vara mycket varierat för att möta journalisternas olika intressen. Det kommer vara utformat för att uppleva camping som semesterform och för att lära känna Sverige, där många utomhusaktiviteter, mat och sevärdheter kommer att ingå.

Övernattning sker på Lisebergsbyn i Göteborg, Johannesviks Camping i Bohuslän och Laxsjöns Camping & Friluftsgård i Dalsland.
- Målet är att journalisterna producerar en mängd högkvalitativa artiklar, med en räckvidd på flera miljoner läsare, där de framhåller Sverige som ett intressant semestermål för camping, säger Marc Dreckmeier.