Årets campingföretagare

Varje år delar SCR Svensk Camping ut priset Årets campingföretagare. I anslutning till detta pris delas också priser ut till Årets innovatör, Årets marknadsförare, Årets branschförflyttare och Årets ledare. Dessutom delas stipendiet "Tummen upp" ut till Årets unga företagare.

Utdelning sker efter en nomineringsprocess där företag och personer kan nomineras. Priset delas ut under SCR Svensk Campings årsmöte och kan ges till en person, ett företag eller en organisation som gjort särskilt förtjänstfulla insatser för utvecklingen av svensk camping.

Vinnare 2018

Årets campingföretagare är Peo Nilsson och Madelene Bernaxel, Nordvästra Skånes Camping AB, Skåne. De driver anläggningarna Råbocka Familjecamping, Osby Camping, Lerbergets Camping och Sjötorpets Camping. Pristagarna har efter två decennier som anställda tagit klivet till att driva fyra campinganläggningar. De sätter alltid gästen i fokus och den totala kundupplevelsen smittar också av sig på övrig personal som de leder och utvecklar i samma anda. I pristagarna andas en campingentreprenörs tvillingsjäl med mångkunnighet, flexibilitet, serviceanda och viljan att våga utvecklas.

Årets innovatör/entreprenör är Fredrik Fredriksson, Wikegårds Semesterby, Öland. En småskalig campingentreprenör med mycket värme och kvalitet som oftast tänker annorlunda och genom långsiktighet samt ihärdighet har fått verksamheten att växa.

Årets marknadsförare är Camilla Hammarbäck, Lunedets Camping, Örebro län. Med målmedvetenhet och stort hjärta har pristagaren med små medel lyckats öka beläggning och omsättning genom smarta lösningar i marknadsföringen.

Årets ledare är Johanna Fransson, Sommarvik AB, Värmland. Med flera campingplatser inom sitt ansvar och med produktivitet, stort personligt engagemang och nytänkande har pristagaren tagit sig an utmaningar och förädlat dem.

Årets branschförflyttare är Tom Sibirzeff, Nordic Camping & Resort, Stockholm. Genom ett personligt ledarskap har pristagaren lockat finansiärer till campingbranschen och tagit campingföretagandet till ett riksomfattande företag som utvecklat kedjebildandet i branschen.

Årets Unga företagare, stipendiet Tummen Upp gick till Sarah Johansson, Dragsö Camping & Stugby, Blekinge. Med engagemang och en naturlig fallenhet för affärsmannaskap samt med klart gästfokus men också en klar syn på lönsamhet, har årets pristagare många år framför sig inom campingbranschen.

Årets insats 2017, ett stipendium från Caravan Club, gick till de unga företagarna Viktor Brännmark och Sebastian Jonsson, Nordic Lapland Camp & Resort, som utan någon branschvana började året med att köra guidade turer ombord på en isbrytare till att innan året var slut driva en campinganläggning med en exklusiv restaurang, ett stort aktivitetsutbud och stugor med hotellstandard.

Årets campingföretagare 2018

Juryns motivering ”Årets pristagare har efter två decennier som anställda tagit klivet till att bli företagare. Från sin anställning tog de med sig erfarenheten av ett personligt och engagerande driv för campingföretagande. En grund de vidareutvecklat genom ett mycket modernt arbetssätt, där kvantitet konsekvent bytts mot kvalitet. De har aldrig tummat på att gästen alltid är i fokus och deras sätt att komplettera varandra och ge gästen det ” lilla extra” är en viktig del i framgången. Den totala kundupplevelsen smittar också av sig på övrig personal som de leder och utvecklar i samma anda och de vet bägge två vad som förväntas som anställd. Årets pristagare symboliserar möjligheten att gå från anställd till att driva egen campingplats och en campingplats har blivit ytterligare tre. En dröm har genom ett kompanjonskap förvandlats till en verklighet och genom starka ambitioner har det gett resultat. I pristagarna andas en campingentreprenörs tvillingsjäl med mångkunnighet, flexibilitet, serviceanda och viljan att våga utvecklas.”

Läs mer om Peo och Madelenes anläggningar på Camping.se

Läs mer om Råbocka Familjecamping
Läs mer om Osby Camping
Läs mer om Lerbergets Camping
Läs mer om Sjötorpets Camping

Årets Campingföretagare genom tiderna

2018 Peo Nilsson och Madelene Bernaxel, Skåne
2017 Ingela Grytfors och Kjell Karlsson, Uddevalla
2016 Jack & Carola Rydberg, Malmköping
2015 Peter Angergård, Åsa
2014 Åsa Nilsson, Sikfors
2013 Ewa Bylander, Gullbrannagården
2012 Niklas Harlevi, Visby
2011 Sonja Sturesson, Öland
2010 Sten Fylkner, Stockholm
2009 Peter Mostberg och Gunnar Stenberg, Sturkö
2008 Nils Gordh, Apelviken
2007 Marcus Petersson, MölleHässle
2006 Per och Bibbi Ågrahn, Lycksele
2005 Lars Sjösten, Halland
2004 Christer Fransson, Årjäng
2003 Familjen Werkelin, Visby
2002 Solveig och Raimo Kello-Aho, Skinnskatteberg
2001 Liljert Eriksson, Varberg
2000 Thomas och Marinette Berg, Karlskrona
1999 Per Å Knutsson, Örebro
1998 Liseberg AB, Göteborg
1997 Mette, Ulf och Stig Kempe, Strömstad
1996 Erling Mikaelsson, Skellefteå
1995 Rune Berglund, Färjestaden
1994 Lars-Åke Backlund, Norrköping
1993 Kjelleric Nilsson, Furudal
1992 Ingen utdelning
1991 Gunnar Boman, Västervik
1990 Kerstin och Willy Ottosson, Vemdalen
1989 Lennart Petersson, Möllehässle