Vår verksamhet

SCR Svensk Camping är branschorganisation för Sveriges camping- och stugföretagare. Eller rättare sagt, för de som uppfyller branschens krav. Campingplatserna är motorn för sommarturism på de flesta av Sveriges destinationer och en betydande faktor i svensk besöksnäring. Vi stödjer våra medlemmars verksamhet genom affärs- och verksamhetsutveckling, nationell och internationell marknadsföring samt strategiskt arbete avseende branschens marknadsvillkor.

Våra medlemmar

SCR Svensk Camping är idag ett nätverk med cirka 350 medlemsföretag. Våra medlemmar finns över hela Sverige. Här finns allt från små familjeföretag, till stora campingresorts och börsnoterade kedjor. Tillsammans tar de varje år emot mer än 1 miljon gäster. Campingbranschen är en viktig del av svensk turism och totalt beräknas den svenska campingturismen omsätta cirka 7 miljarder SEK.

Vi representerar Sveriges största semesterboende

Under semestermånaderna juni till augusti är mer än 40 procent av Sveriges alla kommersiella övernattningar på en campingplats. I vissa län uppgår marknadsandelen till mer än 70 procent. Med en marknadsandel på 55 procent är andelen internationella gäster som väljer boende hos våra medlemmar också i topp.

Vår vision

Att göra Sverige till Europas bästa campingdestination.

Medlemsmärke SCR Svensk Camping

Vad vi gör

  • Vi hjälper vår bransch och våra medlemmar att utvecklas.
  • Vi marknadsför vår bransch och våra medlemmar.
  • Vi förbättrar marknadsvillkoren för vår bransch och våra medlemmar.

Vi vill att vårt medlemsmärke ska vara ett säkert tecken på en utmärkt campingplats och starten på en bra upplevelse.