Alla nyheter
Publicerad 2016-06-10 | 09.22

Sverige har fått ännu en 5-stjärnig campingplats

Sveriges campingplatser har fått sina anläggningar klassificerade – och landets campingälskare kan glädja sig åt ännu en 5-stjärnig anläggning, Hafsten Resort och Camping i Bohuslän. För att få 5 stjärnor krävs ett stort utbud av aktiviteter och service och en skötsel av campingplatsen utöver det vanliga. De campingplatser som nu har 5 stjärnor har alla pool, restaurang, butik och en mängd arrangerade aktiviteter för både barn och vuxna.

Klassificeringen genomförs av Svensk Klassificering AB på uppdrag av SCR Svensk Camping. Att delta i klassificeringen är frivilligt och förbehållet medlemmar i SCR Svensk Camping.

– Klassificeringen visar att kvaliteten på campingplatsernas utbud bara blir bättre och bättre och det gäller inom alla de områden som bedöms. Det som är extra viktigt och lite av hjärtat på en campingplats är standarden på servicebyggnaderna och där har många lagt ner mycket tid, pengar och energi på att bygga nya eller renovera befintliga servicebyggnader så att de ska motsvara de förväntningar som gästerna har, säger Lars Isacson, vd SCR Svensk Camping.

Trender som märkts under de senaste åren är att många väljer att bygga speciella husbilstomter för det ökande antalet husbilsgäster, att ha bra tillgång till wifi på campingplatsen är viktigt och att utbudet av aktiviteter till gästerna har ökat markant.

De 12 svenska campingplatser som har 5 stjärnor är följande:

Apelviken.se, Varberg
Byske Havsbad, Byske
Böda Sand, Löttorp
Daftö Resort, Strömstad
Gustavsvik, Örebro
Hafsten Resort och Camping ,Uddevalla
Kneippbyn Resort, Visby
KronoCamping Lidköping, Lidköping
Sonjas Camping, Öland
Västervik Resort – Lysingsbadet, Västervik    
Pite Havsbad, Piteå
Årjäng Camping & Stugor Sommarvik, Årjäng

Hela listan

Nedan kan du ladda ner en lista med alla campingplatsers klassificering.

Ladda ner filer

Filtyp Namn Förhandsvisa Ladda ner
xlsx Klassificeringsresultat Visa 0,06 MB

För mer information 

Bertil Persson, rådgivare SCR Svensk Camping, 070 766 62 37, bertil.persson@scr.se

Om SCR Svensk Camping

SCR Svensk Camping grundades 1967 och är branschorganisation för Sveriges camping- och stugföretagare. SCR Svensk Camping ger medlemmarna utbildning och rådgivning, samt marknadsför svensk camping i Sverige och utomlands. SCR Svensk Camping har 450 medlemmar. Information om Sveriges campingplatser hittar du på Camping.se.