Alla nyheter
Publicerad 2015-04-15 | 10.50

Campingplatsernas stjärnor gör valet enklare

Inför säsongen publicerar SCR Svensk Camping årets klassificering av svenska campingplatser. Campingplatserna får mellan 1 och 5 stjärnor och bedömningen görs av samma bolag som klassificerar hotellen. Svenska campingplatser har över 15 miljoner gästnätter per år, och många av gästerna låter stjärnorna visa vägen till semesterns lek, bad, restauranger och natur.

– Vi ser inga stora förändringar utan de flesta campingplatserna ligger kvar på samma höga standard som förra året. Allt fler väljer att tillbringa sin semester på en campingplats – och genom klassificeringen kan de hitta exakt vad de letar efter, säger Lars Isacson, vd SCR Svensk Camping.

Av de 450 campingplatser som är medlemmar i SCR Svensk Camping har ett hundratal fått 4 eller 5 stjärnor. Hela 11 anläggningar från Piteå i norr till Varberg i söder har fått fem stjärnor och 90 campingplatser i hela landet har fått 4 stjärnor.

Klassificeringen av campingplatserna görs på uppdrag av SCR Svensk Camping och arbetet genomförs av Svensk Klassificering AB, som också klassificerar de svenska hotellen.

– Ingen campingplats är den andra lik och alla gäster har olika preferenser. Genom klassificeringen blir det enklare att hitta just det man letar efter, oavsett om det är en naturnära vildmarkscamping eller en resort med pooler och serveringar, säger Lars Isacson, vd SCR Svensk Camping.

Trenden med campingsemester håller i sig

Svenska campingplatser har som mest besökare under sommarmånaderna juni-augusti och är under denna tid landets största kommersiella boende med ca 50 procent av alla gästnätter. De senaste åren har antalet gästnätter ökat och om trenden håller i sig blir det nya rekordsiffror till sommaren. En del av framgången för svensk camping består i att campingföretagarna satsar stort på att utöka både service och erbjudande för olika målgrupper. Genom klassificeringen blir det enklare för gästerna att se vad varje camping har att erbjuda.

Klassificeringen enligt Svensk Campingstandard är en bedömning av områdena hygien, miljö, service, rekreationsanläggningar och aktiviteter. Klassificeringen visas i ett sammanfattande stjärnbetyg samt i ett stapelbetyg som ger fördjupad information inom de olika områdena. På Camping.se och i katalogen Svensk Camping går det att se hur campingplatserna är bedömda och vad som utmärker respektive anläggning.

För att söka en campingplats, gå in på www.camping.se

Digitala pressbilder finns på www.scr.se/pressbilder 

För mer information kontakta gärna

Martin Juhos, marknads- och kommunikationschef SCR Svensk Camping, 0703 98 64 48

Ladda ner filer

Filtyp Namn Förhandsvisa Ladda ner
xlsx Campingplatsernas stjärnor 2015.xlsx Visa 0,03 MB
pdf Campingplatsernas stjärnor 2015.pdf Visa 0,32 MB

Om SCR Svensk Camping

SCR Svensk Camping är branschorganisation för Sveriges camping- och stugföretagare. Eller rättare sagt, för de som uppfyller våra krav. Vi stödjer våra medlemmars verksamhet genom affärs- och verksamhetsutveckling, nationell och internationell marknadsföring samt strategiskt arbete avseende branschens marknadsvillkor.

Kontaktpersoner

Martin Juhos

Martin Juhos

Marknads- och försäljningschef

031-355 60 08