Alla nyheter
Publicerad 2019-03-21 | 17.44

SCR Svensk Camping stöder HRF:s arbete för rättvisare skatt på husbilar

Husvagnsbranschens Riksförbund, HRF, ser med oro på den nya beräkningsmodellen för skatteuttag på husbilar, personbil klass II. Modellen, som börjar gälla 1 september 2019, jämställer skattemässigt en liten 3,5-tons husbil, personbil klass II, med en tung 16-tons lastbil.

Därför har HRF startat upp opinionskampanjen ”Husbilskampen”.  Syftet med kampanjen är att den nuvarande beräkningsmodellen ska korrigeras till en som är mer skälig och proportionerlig samt tar hänsyn till husbilens särart.
 
Som start på kampanjen mötte HRF en handfull riksdagsledamöter från Moderaterna, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet i ett dialogmöte hos husvagns- och husbilstillverkaren Kabe i småländska Tenhult 11 mars.
 
På mötet medverkade även Peter Jansson från SCR Svensk Camping.
– Jag presenterade nuläget för camping-Sverige i största allmänhet samt lyfte fram vårt gemensamma arbete med att utveckla Sverige som husbilsdestination. Det var intressant och viktigt att få medverka i mötet med politikerna, att ge HRF och landets husbilsägare vårt stöd, berättar Peter Jansson.
 
På Husbilskampen.se kan du läsa mer om kampanjen