Bättre marknadsföring

Vi stärker din försäljning

SCR Svensk Camping marknadsför svensk camping och din campingplats i Sverige och internationellt. Vi vill få fler gäster att upptäcka våra medlemmar.

Därför investerar vi långsiktigt i att marknadsföra din campingplats och hela vår bransch med ett flertal olika aktiviteter. Genom att du är medlem i SCR Svensk Camping har du tillgång till branschens bästa marknadsföringskanaler och marknadsaktiviteter.

Du blir en del av vår marknadsföring

Med ett medlemskap får du tillgång till hela vår marknadsföring. Det tror vi är en bra start för att öka din försäljning. Navet i vår marknadsföring är våra huvudkanaler. Den årliga katalogen Svensk Camping och vår välbesökta webbplats Camping.se. I ditt medlemskap ingår gratis presentationer i våra huvudkanaler.

I ditt medlemskap ingår

  • En presentation av din campingplats i Sveriges största campingkatalog Svensk Camping, som ges ut på tre språk. Katalogen distribueras i Sverige och internationellt tillsammans med magasinet Camping i ca 360 000 exemplar.
  • En presentation på tre språk på Camping.se som är Sveriges största webbplats för camping- och stugboende. Camping.se har 3 miljoner besök och 10 miljoner sidvisningar per år. På Camping.se marknadsförs din campingplats och du får besökare till din egen hemsida.
  • Kostnadsfri koppling till Tripadvisor på Camping.se.
  • PR-arbete för branschen och våra medlemmar.
  • Digital marknadsföring av branschen och våra medlemmar via e-post och sociala medier.
  • Strategisk marknadsföring av branschen och våra medlemmar via kampanjer, TV-program, mässor med mera.
  • Möjlighet till egen annonsering utöver den baspresentation som ingår i medlemskapet, i katalogen Svensk Camping och på Camping.se samt även möjlighet att synas i e-postmarknadsföring och sociala medier.
  • Möjlighet att sälja boende i vårt gemensamma bokningssystem via Camping.se som är Sveriges största bokningssajt för campingboende.

Medlem berättar - Kronocamping Saxnäs

Många medlemmar uppskattar SCR Svensk Campings marknadsföringspaket. Räckvidden och träffsäkerheten är hög och sker genom väl inarbetade kanaler.

Lasse Sörensson, Kronocamping Saxnäs, vad tycker du om SCR Svensk Campings marknadsföringspaket?

– Det är outstanding. Vi lägger 90 procent av vår marknadsföringsbudget i analoga kanaler på katalogen Svensk Camping. Helt enkelt för att den går direkt till campare. Tidigare var vår marknadsföring som att skjuta med hagelgevär och hoppas att man skulle få en träff. Nu är den mycket mer träffsäker.

Vad är det du gillar?

– Kombinationen, och samspelet, mellan katalogen Svensk Camping och webbplatsen Camping.se är strålande. Många bläddrar i katalogen och går sedan in och bokar på webben. Vi ser i vår statistik att bokningarna från Camping.se ligger på andraplats efter vår egen webbplats. Det är också lätt att administrera vår presentation både på webben och i katalogen.