Aktuell information angående coronaviruset för våra gäster

Vi bevakar utvecklingen av situationen kring covid-19 och följer de instruktioner och rekommendationer vi får från ansvariga myndigheter. Alla campingplatser som är medlemmar i branschorganisationen SCR Svensk Camping presenteras på Camping.se. Branschens högsta prioritet är gästernas och personalens säkerhet.

Campingplatserna är öppna

De allra flesta av campingplatserna som är medlemmar i SCR Svensk Camping har nu öppnat för säsongen. På grund av coronaviruset har en del anläggningar gjort vissa förändringar i sitt utbud när det gäller aktiviteter och i vissa fall även när det gäller öppettider. Kontakta campingplatsen direkt för att få mer information om hur deras verksamhet har påverkats. Du hittar alla kontaktuppgifter på Camping.se.

Hur arbetar branschen för att du ska känna dig trygg?

Reser du med husvagn eller husbil är en stor fördel att du har möjligheten att kontrollera ditt eget boende och din närmiljö. För att säkerställa en trygg miljö för både gäster och personal arbetar våra medlemmar kontinuerligt med att förstärka städrutiner och anpassa anläggningarna efter den nya situationen. Städning dödar viruset och god handhygien hjälper till att hindra eventuell smittspridning, så att du även ska känna dig trygg i servicehus, restaurang och om du bokat stugboende.

Det är viktigt att alla följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att undvika smitta. Genom att vara noga med att hålla avstånd till andra människor i offentliga miljöer, tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, hosta och nysa i armvecket, undvika att röra vid ansiktet (ögon, näsa, mun), samt att stanna hemma när man är sjuk kan alla bidra till att minska risken för smittspridning.

Så arbetar branschen just nu

Här hittar exempel på hur några campingplatser jobbar med att öka din trygghet med anledning av coronaviruset covid-19.

•    Lagunen Camping & Stugor
•    Kronocamping Lidköping
•    Skellefteå Camping
•    Böda Sand Beach Resort
•    Daftö Resort
•    Lisebergs campingar
•    Råbocka Camping

Campingplatser omfattas inte av sammankomstförbudet

Den 27 mars beslutade regeringen på rekommendation av Folkhälsomyndigheten att man begränsar sammankomster med över 50 deltagare. Detta som ett led i att hindra spridningen av coronaviruset (covid-19). Precis som hotell omfattas campingplatserna inte av förbudet mot sammanskomster med mer än 50 personer. Däremot påverkas evenemang på och i anslutning till campingplatsen.

Om förutsättningarna skulle komma att ändras kontaktar vi alla berörda gäster som bokat på Camping.se via e-post med aktuell information.

Fri ombokning fram till 7 dagar före ankomst

När du bokar på Camping.se kan du alltid ändra ankomst och avresedatum på din bokning kostnadsfritt fram till 7 dagar före ankomst i mån av plats. Gäller säsongen 2020.

Detta gäller för avbeställningsskydd

Ordinarie regler för återbetalning/ombokning gäller. Läs Camping.se:s bokningvillkor

Kontakta oss

Har du fler frågor kring din vistelse är du välkomen att kontakta gästservice på Camping.se, service@camping.se. Gäller din fråga hur verksamheten fungerar på en specifik campingplats ber vi dig att kontakta dem direkt. Du hittar alla kontaktuppgifter på Camping.se.

Mer information

Folkhälsomyndighetens webbplats hittar du svar på många frågor om coronaviruset och generella råd för att undvika smittspridning.