Information med anledning av coronaviruset covid-19

Bara några veckor efter att vi som bransch summerat det bästa året någonsin drabbas hela vårt samhälle, Sveriges och världens besöksnäring av den största krisen någonsin. Inom vissa sektorer är effekterna av corona-krisen oerhört dramatiska. Nuläget är utmanande och komplicerat för hela Turistsverige.

De allra flesta av våra medlemmar har nu öppnat för säsongen. Faktorer som att gästen har kontroll över sitt eget boende och sina egna faciliteter samt att vistelsen till stor del sker utomhus innebär avgörande fördelar för campingbranschen. För att säkerställa en trygg miljö för både gäster och personal arbetar våra medlemmar kontinuerligt med att stärka sina städrutiner, utbilda sin personal och informera sina gäster.

SCR bevakar självklart utvecklingen av situationen kring covid-19 och följer de instruktioner och rekommendationer vi får från ansvariga myndigheter. Branschens högsta prioritet är gästernas och personalens säkerhet.

Information till campingplatser

Särskild information för dig som är SCR-medlem »

Information till gäster

Särskild information för dig som gäst »

Hur arbetar branschen för att du ska känna dig trygg?

Reser du med husvagn eller husbil är en stor fördel att du har möjligheten att kontrollera ditt eget boende och din närmiljö. För att säkerställa en trygg miljö för både gäster och personal arbetar våra medlemmar just nu med att förstärka städrutiner och anpassa anläggningarna efter den nya situationen. Städning dödar viruset och god handhygien hjälper till att hindra eventuell smittspridning, så att du även ska känna dig trygg i servicehus, restaurang och om du bokat stugboende.

Kontakta din campingplats direkt för att få mer information om deras åtgärder. Du hittar alla kontaktuppgifter på Camping.se. Här hittar du några exempel på hur några campingplatser jobbar med att öka din trygghet med anledning av coronaviruset covid-19. Mer information hittar du på campingplatsernas egna hemsidor.