Information med anledning av coronaviruset covid-19

Coronaviruset covid-19 har drabbat samhället hårt genom personliga tragedier, förändrade förutsättningar och svåra utmaningar för många företag. Inom vissa sektorer är effekterna av coronakrisen oerhört dramatiska. För Sveriges och världens besöksnäring är det den största krisen någonsin. Läget har varit och är fortfarande utmanande och komplicerat för hela Turistsverige.

De allra flesta av våra medlemmar har haft öppet under sommaren, många har fortfarande öppet och har vintersäsongen framför sig. Faktorer som att gästen har kontroll över sitt eget boende och sina egna faciliteter samt att vistelsen till stor del sker utomhus innebär avgörande fördelar för campingbranschen. För att säkerställa en trygg miljö för både gäster och personal arbetar våra medlemmar kontinuerligt med att stärka sina städrutiner, utbilda sin personal och informera sina gäster.

SCR bevakar självklart utvecklingen av situationen kring covid-19 och följer de instruktioner och rekommendationer vi får från ansvariga myndigheter. Branschens högsta prioritet är gästernas och personalens säkerhet.

Branschen arbetar efter granskade riktlinjer

Alla campingplatser som är medlemmar i SCR Svensk Camping finns samlade på Camping.se, dessa har alla tagit del av de riktlinjer och guider som SCR Svensk Camping har tagit fram för att skapa en säker semester. Underlaget har granskats av den svenska Folkhälsomyndigheten och används nu av den svenska besöknäringens branschorganisation Visita, i kampanjen Safe to Visit.

Information till campingplatser

Särskild information för dig som är SCR-medlem »

Information till gäster

Särskild information för dig som gäst »

Hur arbetar branschen för att du ska känna dig trygg?

Reser du med husvagn eller husbil är en stor fördel att du har möjligheten att kontrollera ditt eget boende och din närmiljö. För att säkerställa en trygg miljö för både gäster och personal har våra medlemmar förstärkt sina städrutiner och anpassat anläggningarna efter den nya situationen. Städning dödar viruset och god handhygien hjälper till att hindra eventuell smittspridning, så att du även ska känna dig trygg i servicehus, restaurang och om du bokat stugboende.

Kontakta din campingplats direkt för att få mer information om deras åtgärder. Du hittar alla kontaktuppgifter på Camping.se.

Här hittar du några exempel på hur campingplatser jobbar med att öka din trygghet med anledning av coronaviruset covid-19. Mer information hittar du på campingplatsernas egna hemsidor.